BA a odbory obnovily jednání, aby se předešlo dalším stávkám

02.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 2. srpna (ČTK) - British Airways a odbory zastupující palubní personál dnes obnovily jednání, kterým by se mohl vyřešit jejich táhlý spor o mzdy a předešlo by se dalším stávkám. Setkání se uskutečnilo za dohledu vyjednávací agentury (ACAS), ale bylo odročeno bez dohody, uvedl tiskový mluvčí letecké společnosti.

"Uskutečnila se na ACAS krátká schůzka a v plánech je opět se sejít příští týden," řekl mluvčí. Spory o mzdové a pracovní podmínky pro palubní personál BA vyvrcholily řadou stávek, které firmu stály již 150 milionů liber (téměř 4,5 miliardy Kč).

Minulý měsíc palubní personál letecké společnosti zamítl revidovaný návrh platebních podmínek a členové odborů mají ještě tajně hlasovat o případných dalších protestech. Odborový svaz Unite minulý týden oznámil, že proti firmě zakročí kvůli odebrání cestovních výhod stávkujícím zaměstnancům. Jde o jeden z hlavních sporných bodů mezi podnikem a protestujícími zaměstnanci.

V červnu BA přepravily o 11,1 procenta méně cestujících než ve stejném měsíci minulého roku, právě kvůli stávkám. Za červenec má podnik zveřejnit čísla ve středu. Letecká společnost stále předpokládá, že se jí za celý rok podaří vykázat zisk, i když měla v prvním čtvrtletí značnou ztrátu, napsal Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK