GE a Intel vytvoří nový společný podnik medicínských technologií

02.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. srpna (ČTK) - General Electric a Intel chtějí do technologií zdravotní péče pro seniory s chronickými potížemi investovat čtvrt miliardy dolarů (4,7 miliardy Kč). Největší americký konglomerát a světově největší výrobce čipů dnes oznámili, že spolu budou vyvíjet zboží, služby a technologie, které dovolují zdravý, nezávislý život doma či v komunitě bydlení s asistencí.

GE a Intel spolupracují v oblasti zdravotní péče od dubna 2009. V novém podniku budou mít po 50 procentech a chystanými technologiemi chtějí u chronických potíží seniorů snižovat náklady na zdravotní péči. Nová zařízení umožní lékařům na dálku monitorovat stav pacientů mimo nemocnici.

GE a Intel v novém podniku uplatní svá současná aktiva a produkty, vývoj technologií a marketingový a prodejní personál. Finanční podmínky společného podniku ale firmy nesdělily. Generální ředitel GE Jeff Immelt pouze uvedl, že by hodnota tohoto podniku mohla dosáhnout miliard dolarů.

GE je světově největším výrobcem monitorovacích zdravotnických zařízení. V odvětví jsou mu rivaly především německý Siemens, japonská Toshiba a nizozemský Philips, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK