Evropské akcie po růstu asi zahájí seanci smíšeně

03.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


PAŘÍEvropské akcie zřejmě úterní seanci zahájí smíšeně, když si investoři vybírají oddechový čas po pondělním silném růstu podníceném robustními...

...výsledky bankovního sektoru.

Investoři v úterý čekali na další výsledky od společností jako BMW <BMWG.DE> a UniCredit <CRDI.MI>, zatímco v oblasti makrodat vyjde několik údajů ze Spojených států, včetně dat o rozjednaných prodejích domů za červen a jádrovém indexu výdajů na osobní spotřebu (PCE).

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:25 ukazovaly na růst trhu o 0,2 procenta až pokles o 0,2 procenta.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> růstem o 2,61 procenta na 1070,93 bodu, nejvyšší zavírací hodnotu za tři měsíce, když čerpal podporu ze silných výsledků bank HSBC <HSBA.L> a BNP Paribas <BNPP.PA>.

Index blue chips eurozóny Euro STOXX 50 <.STOXX50E> vzrostl o 2,9 procenta, a prolomil jak hladinu 200denního pohyblivého průměru, tak klíčovou úroveň, jež představuje 61,8procentní korekci poklesu z dubnového vrcholu na květnové dno.

Americké akcie v pondělí také posílily, když dobré výsledky bank v Evropě pomohly zvednout akcie bankovního sektoru ve Spojených státech.

[Ž/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK