Time Warner překonává odhady dík nárůstu tržeb

04.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Společnost Time Warner <TWX.N> ve středu vykázala nečekaně vysoký čtvrtletní zisk díky nejprudšímu nárůstu tržeb za dva roky...

...

Mediální konglomerát oznámil nárůst čistého zisku na 562 milionů dolarů čili 49 centů na akcii ze 524 milionů neboli 43 centů na akcii před rokem.

Zisk na očištěné bázi činil 50 centů na akcii, zatímco analytici oslovení Reuters v průměru čekali 45 centů.

Tržby společnosti vzrostly o 8 procent na 6,4 miliardy dolarů. Trh čekal 6,2 miliardy.

"To je solidní, čisté, krásné překonání odhadů," řekl David Bank, analytik z RBC Capital Markets, jenž poukázal na 14procentní zvýšení reklamních tržeb v divizi televizního vysílání.

"Vzhledem ke stávajícím obavám o makroekonomiku jde o skutečně silný výsledek," uvedl. "V tuhle chvíli bych řekl, že je to hodně dobrý signál."

Tržby v divizi televizního vysílání, jež zahrnuje kanály Turner Broadcasting a HBO, stouply o 11 procent na 3,2 miliardy dolarů.

Divize filmové zábavy, do níž patří studio Warner Brothers, zaznamenala nárůst tržeb o 8 procent na 2,5 miliardy dolarů především díky silným prodejům vstupenek na "Souboj titánů" a "Sex ve městě 2".

Tržby v divizi tisku, jež zahrnuje časopisy People a Time, stagnovaly na 919 milionech dolarů, ačkoli tržby z reklamy vzrostly o 4 procenta.

(Reportérka: Jennifer Saba; Přeložil: Jan Schmidt)

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK