Evropské akcie asi zahájí bez větších změn

05.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝEvropské akcie zřejmě zahájí čtvrteční seanci bez větších změn, když investoři čekají na rozhodnutí Bank of England a Evropské centrální...

...banky o úrokových sazbách a firemní výsledky byly smíšené.

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:50 ukazovaly na stagnaci trhu.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> růstem o 0,02 procenta na 1071,02 bodu.

Bank of England ve 13:00 téměř učitě ponechá úrokové sazby na rekordním dnu a zřejmě ponechá měnovou politiku mnoho měsíců uvolněnou s tím, jak čeká na více důkazů, že oživení zapouští kořeny.

Vzhledem k tomu, že inflace v 16členné eurozóně se stále nachází pod stanoveným cílem a oživení regionu prochází křehkou fází, Evropská centrální banka zřejmě ve 13:45 ponechá sazby patnáctý měsíc v řadě na rekordním dnu 1,0 procenta.

Pozornost se soustředí na tiskovou konferenci po rozhodnutí o sazbách, a sice na to, zda ECB čeká, že ekonomika eurozóny si uchová současnou dobrou formu.

Investoři budou také sledovat údaje o počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech, jež vyjdou ve 14:30 a jež představují klíčový ukazatel před napjatě očekávanou páteční zprávou o zaměstnanosti mimo zemědělský sektor.

"Naléhavosti páteční zprávy se prostě nedá uniknout. Průzkum asociace ADP zesílil očekávání, takže někteří zřejmě doufají, že to v krátkodobém horizontu dále zlepší sentiment," řekl Cameron Peacock, analytik trhu z IG Markets.

[N/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK