Generali zvýšila v pololetí zisk o 73 procent na 873 milionů eur

05.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 5. srpna (ČTK) - Italská pojišťovna Generali zvýšila v prvním pololetí čistý zisk o 73,2 procenta na 873 milionů eur (21,6 miliardy Kč) díky životnímu pojištění. Třetí největší pojišťovna v Evropě, která podniká i v České republice, to uvedla v dnešní výsledkové zprávě.

Analytici podle ankety agentury Reuters odhadovali čistý výsledek na 869 milionů eur. Pojistné překročilo 38 miliard eur s nárůstem o 9,1 procenta. O 13,3 procenta vzrostlo u životního pojištění, a to na 26,4 miliardy eur.

Generali jako jiné pojišťovny využívá evropského trendu, kdy se dobře prodává životní pojištění. Výsledky tak naznačují, že se tlaky na pokles ekonomiky zmírňují. Výrazně ale vzrostlo krytí škod.

Pojišťovna očekává vyšší ziskovou marži a předpokládá, že za celý rok zvýší čistý zisk proti minulému roku. Akcie Generali vzrostly o polovinu procenta na 15,92 eura, napsala agentura Reuters.

Generali je podle tržního podílu pátou největší pojišťovnou v České republice, kde má s PPF společný podnik Generali PPF Holding. Ten vlastní Českou pojišťovnu a je aktivní v celkem 14 zemích střední a východní Evropy. Na Generali PPF Holding má Assicurazioni Generali 51 procent a PPF Group 49 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK