Čtvrtletní ztráta společnosti Warner Music se prohloubila

05.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Los Angeles 5. srpna (ČTK) - Nahrávací společnost Warner Music Group ve třetím čtvrtletí prohloubila ztrátu, protože pokles prodeje CD pokračoval a podnik vydal méně silných alb než před rokem. Ztráta vzrostla na 55 milionů dolarů (těsně nad miliardu Kč) ze 37 milionů před rokem, uvedla dnešní výsledková zpráva.

Bez mimořádných výdajů činila ztráta Warner Music na akcii 31 centů, zatímco analytici podle Thomson Reuters očekávali výsledek o šest centů horší. Tržby podniku se ve čtvrtletí snížily o 16 procent na 652 milionů dolarů, napsala agentura AP.

Tržby amerického hudebního průmyslu klesly jen za poslední rok o 11 procent na 130,6 milionu dolarů (asi 2,7 miliardy korun). Pokračuje tak již deset let trvající úpadek celého odvětví.

V poslední době navíc začaly klesat i tržby z koncertních turné, ve která vkládali velké naděje interpreti i nahrávací společnosti. Příčinou jsou vysoké ceny lístků a ekonomická nejistota.

Nahrávací společnosti přiznávají, že hmotné hudební nosiče jsou na ústupu a budoucnost je zřejmě v digitálním přenosu hudby, nechtějí se však vzdát dosud fungujících, byť slabých příjmů peněz. V současnosti je podle odhadu firem až 95 procent digitální hudby ilegálních.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK