Wall Street roste při malé aktivitě, čeká na Fed

10.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akcie v pondělí při dosud nejklidnější seanci v tomto roce posílily díky spekulacím, že americká centrální banka (Fed) vyšle signály...

...o potenciálních krocích na podporu vlažného ekonomického oživení.

Objem obchodování činil pouhých 5,71 miliardy akcií, když se investoři zdráhali zaujímat nové pozice před úterním vyjádřením Fedu.

Zisky indexu Dow Jones omezoval výprodej akcií společnosti Hewlett-Packard.

Trh v posledních dnech reagoval na možnost dodatečných kroků Fedu k oživení ekonomiky. Tyto spekulace zesílily po páteční nečekaně slabé zprávě o zaměstnanosti za červenec.

"Očekáváme, že Fed si oficiálně připraví půdu pro změnu měnové politiky založenou na ekonomických datech za další měsíc," řekl Quincy Krosby, stratég trhu z Prudential Financial.

"Jestli skutečně řeknou, že od úterý přicházejí s novým plánem, mohlo by to trh vystrašit a vést k přesvědčení, že věci jsou mnohem horší, než jsme si mysleli."

Zdaleka nejvíce bodů indexu Dow Jones ubrala firma Hewlett-Packard <HPQ.N>, jež ztratila 8 procent poté, co v pátek rezignoval generální ředitel Mark Hurd. [ID:nN09221316]

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> vzrostl o 0,42 procenta na 10.698,75 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,55 procenta na 1127,79 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> stoupl o 0,75 procenta na 2305,69 bodu.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK