Koruna dopoledne mírně oslabila k oběma hlavním světovým měnám

10.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně oslabila, k euru ztratila dva haléře na 24,77 koruny za euro, k americkému dolaru desetník na 18,79 Kč za dolar, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Dnes se v regionu zajímavých dat nedočkáme, koruna tak i nadále bude ve vleku vývoje v regionu a sentimentu vůči riziku," uvedl Jiří Škop z investičního bankovnictví Komerční banky. Investoři budou čekat na výsledek dnešního zasedání měnového výboru americké centrální banky Fed, dodal Škop.

Rovněž podle Vladimíra Pikory ze společnosti Next Finance bude dnes trh čekat na vývoj v USA. "Pokud americká centrální banka přistoupí k dalšímu zvolnění měnové politiky, trh se uklidní a koruna bude moci posílit," uvedl analytik. Naopak překvapivý komentář z Fedu by mohl vyvolat obavy a vést k výprodeji české měny. Z technického pohledu začíná být koruna pro nejbližší dny zajímavá k nákupu, nálada na akciových trzích však nedává velký prostor k posílení. "Dění na domácí politické scéně bude koruna ignorovat. Vláda hravě získá důvěru," předpověděl Pikora, který proto dnes očekává stagnaci až mírné posílení koruny vůči euru. Vzhledem k pohybu kurzů Kč/EUR a Kč/USD předpovídá i posílení české měny k americkému dolaru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK