Zisk hotelového řetězce InterContinental stoupl o 22 procent

10.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 10. srpna (ČTK) - Provozní zisk hotelové společnosti InterContinental Hotels stoupl za šest měsíců letošního roku o 22 procent na 219 milionů USD (4,1 miliardy Kč). K růstu, který překonal odhady analytiků, pomohlo obnovení zájmu o služební cesty. InterContinental je největší provozovatel hotelů na světě, patří mu značky InterContinental, Crowne Plaza a Holiday Inn.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali v průměru zisk jen 209 milionů USD. Příjem na pokoj, důležité měřítko zdraví hotelového průmyslu, se za pololetí zvýšil o 3,4 procenta, z toho v samotném druhém čtvrtletí o 7,4 procenta. Celkové příjmy skupiny za leden až červen stouply o šest procent na 772 milionů USD. K oživení nejvíce přispívá Asie, v čele s Čínou.

Firma otevřela 148 nových hotelů a podepsala dohody na dalších 130 hotelů. Stejně jako jiné hotelové společnosti také InterContinental hotely převážně pouze provozuje a nevlastní budovy.

InterContinental po celém světě, včetně České republiky, provozuje přes 650.000 pokojů v téměř 4500 hotelech. Spojené státy se na celkovém zisku firmy podílejí dvěma třetinami, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK