Ministr Bárta navrhne vládě výměnu pěti členů řídícího výboru ČD

11.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. srpna (ČTK) - O návrhu ministra dopravy Víta Bárty na výměnu pěti členů sedmičlenného řídícího výboru Českých drah, který ve státní společnosti plní funkci valné hromady, dnes bude jednat Nečasova vláda. Důvodem obměny v řídícím výboru jsou podle Jakuba Ptačinského z tiskového oddělení MD personální změny ve státní správě.

Kromě Bočka, který vyměnil pozici náměstka v resortu dopravy za stejnou funkci na ministerstvu zemědělství, výbor opustí i další bývalí náměstci z MD Pavel Škvára a Eduard Havel. Odejdou také zástupci ministerstev obrany a pro místní rozvoj Bohumil Haase a Miroslav Kalous.

Kabinet dnes také projedná národní akční plán pro energii z obnovitelných zdrojů, který počítá s pokrytím více než 13 procent tuzemské spotřeby energie do roku 2020 obnovitelnými zdroji.

Kabinet má dnes na programu i návrh příjmů a výdajů rozpočtových kapitol a státních fondů na příští rok. Ministerstvo financí navrhlo příjmy státního rozpočtu na příští rok 917,1 miliardy Kč a výdaje 1,052 bilionu Kč, tedy deficit 135 miliard Kč. Rozpočtový cíl pro deficit veřejných rozpočtů v roce 2011 byl podle mluvčího MF Ondřeje Jakoba stanoven na 4,6 procenta HDP.

Na programu dnešního jednání vlády je i návrh výdajů státního rozpočtu ČR na výzkum, experimentální vývoj a inovace na příští rok či poslanecký návrh zákona o zrušení listinných akcií na majitele. Kabinet si vyslechne i zprávu o tom, kolik činily výdaje státu na podpory v nezaměstnanosti v prvním čtvrtletí letošního roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK