GE Money Bank klesl v pololetí zisk o 6,8 pct na 2,1 miliardy Kč

11.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. srpna (ČTK) - Tuzemská GE Money Bank vykázala za první pololetí konsolidovaný čistý zisk ve výši 2,1 miliardy korun, což znamená meziroční pokles o 6,8 procenta. Provozní zisk bance klesl o 5,1 procenta na 4,5 miliardy korun. Banka to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě.

Objem klientských úvěrů se meziročně mírně zvýšil o 0,9 procenta na 119,2 miliardy korun. Vklady klientů vzrostly o 2,3 procenta na 104,9 miliardy korun. Bilanční suma banky ke konci června dosáhla 146,9 miliardy korun, což bylo meziročně o 4,4 procenta více.

Celková výše konsolidovaného vlastního kapitálu banky přesáhla ke konci 2. čtvrtletí 36 miliard Kč a kapitálová přiměřenost přesáhla 20 procent. "Pokrytí nesplácených úvěrů opravnými položkami na konsolidované bázi ve výši 74 procent zůstalo téměř na stejné úrovni jako v minulých čtvrtletích a odráží tak obezřetné nakládání s úvěry ve ztížených makroekonomických podmínkách," uvedla banka. Poměr nákladů a výnosů se snížil na 35,4 procenta oproti 36 procenta, kterého dosahovala GE Money ČR před rokem.

"Ve druhé polovině roku chceme uvést na trh několik inovativních produktů, budeme dále investovat do rozvoje naší pobočkové sítě tak, aby byla pro naše klienty co nejpříjemnější, a hodláme dále investovat i do dalšího zlepšení úrovně služeb našim klientům. Tímto způsobem chceme dále posilovat pozici naší banky v prostředí zotavující se ekonomiky," uvedl šéf banky Peter Herbert.

Do skupiny GE Money v tuzemsku patří GE Money Bank, GE Money Multiservis a GE Money Auto. GE Money patří do skupiny General Electric, která je jednou z největších firem na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK