Prezident Klaus se v úterý setká s ministrem financí Kalouskem

16.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. srpna (ČTK) - Prezident Václav Klaus přijme v úterý v 10:00 na Pražském hradě ministra financí Miroslava Kalouska. ČTK to dnes oznámil mluvčí Hradu Radim Ochvat. Klaus tak bude pokračovat v sérii schůzek se členy nové vlády.

Hlavním úkolem ministerstva financí bude především reforma daňového systému, jeho zjednodušení a zastavení zadlužování země, uvedl v červenci premiér Petr Nečas (ODS) při Kalouskově uvedení do funkce. Minulý týden vláda schválila návrh ministerstva financí na limity státního rozpočtu na příští rok s deficitem 135 miliard Kč. Rozpočtový cíl pro deficit veřejných financí v roce 2011 tak činí 4,6 procenta hrubého domácího produktu.

Cílem prezidentových schůzek se členy kabinetu je více se seznámit s jejich působením v úřadech. Zatím se setkal s premiérem Petrem Nečasem (ODS), ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem (ODS), ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) a ministrem dopravy Vítem Bártou (VV).

Bárta Klause informoval hlavně o chystaných úsporách při výstavbě silnic a železnic. Schwarzenberg prezidentovi vysvětloval nutnost rušení českých zastupitelských úřadů kvůli úsporám ve státním rozpočtu. Na schůzce s Drobilem Klaus vyjádřil podporu novému směřování ministerstva životního prostředí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK