Evropské akcie zřejmě porostou, na mušce data

17.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


PAŘÍEvropské akcie zřejmě v úterý posílí ve stopách mírných zisků v Asii a růstu komodit, přičemž investoři čekají na makrodata ze Spojených...

...států a Evropy, jež by mohla více ozřejmit výhled obou ekonomik.

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:40 ukazovaly na růst trhu o 0,6 až 0,8 procenta.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> poklesem o 0,02 procenta na 1045,47 bodu.

V centru pozornosti budou údaje o započaté výstavbě a výrobních cenách ze Spojených států a německý index ekonomického sentimentu institutu ZEW. Investoři budou také sledovat kvartální výsledky firmy Wal-Mart Stores <WMT.N>, největší světové maloobchodní sítě.

Index blue chips eurozóny Euro STOXX 50 <.STOXX50E> uzavřel pondělní seanci při nevýrazných objemech o 0,4 procenta níž, a klesl tak pátou seanci v řadě v sílících obavách o výhled globální ekonomiky.

Americké akcie v pondělí uzavřely bez větších změn, ale nad denními minimy.

"I přes slabé ekonomické údaje bylo povzbudivé vidět hlavní americké indexy, jak se z větší části zotavily ze ztrát. Sentiment v tuto chvíli není dobrý, přesto trhy nemohly dále klesnout. To vnímáme jako pozitivní signál," uvedl Ben Potter, analytik z IG Markets.

[Ž/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK