Evropské burzy zřejmě ustoupí z týdenního maxima

18.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝEvropské burzy ve středu zpočátku zřejmě mírně oslabí, když budou investoři vybírat zisky z týdenního maxima, na něž akcie vystoupaly v...

...předchozí seanci. Energetické tituly se vydají níž ve stopách slabších cen ropy po zprávě o vysokých zásobách ve Spojených státech.

Futures na index Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:40 ukazovaly na pokles trhu o 0,3 až 0,4 procenta.

Ceny ropy <CLc1> oslabovaly po zprávě, jež naznačila, že zásoby ropy ve Spojených státech po nečekaně prudkém nárůstu za minulý týden míří k rekordu.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> růstem o 1,1 procenta na 1056,54 bodu, nejvyšší úrovni od 10.srpna.

Americké burzy v úterý vzrostly poté, co výsledky předních maloobchodních řetězců Wal-Mart <WMT.N> a Home Depot <HD.N> a nabídka na převzetí v zemědělském sektoru za 39 miliard dolarů podpořila důvěru trhu ve vyhlídky firem. [ID:nSCH822910]

BHP Billiton <BHP.AX><BLT.L> po zamítnutí nevyžádané nabídky na převzetí kanadského výrobce hnojiv Potash <POT.TO><POT.N> za 38,6 miliardy dolarů ve středu ráno oznámila, že přechází na nepřátelskou nabídku. [ID:nBHP]

Hlavní tokijský akciový index Nikkei <.N225> ve středu stoupl o 0,9 procenta, podpořen zavíráním krátkých pozic po předchozím dvoudenním poklesu, růst trhu však omezoval setrvale silný jen vůči dolaru <JPY=>.

[N/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK