GTS CE zvýšila provozní zisk na 44,4 milionu eur

18.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. srpna (ČTK) - Telekomunikační skupina GTS CE, do které patří tuzemská GTS Novera, zvýšila v pololetí hrubý provozní zisk o 7,5 procenta na 44,4 milionu eur, tedy asi 1,1 miliardy korun. Tržby stagnovaly na téměř 190 milionech eur, v přepočtu 4,7 miliardy Kč. Uvedla to v tiskové zprávě.

Zvýšení provozního zisku při stagnujících tržbách zapříčinily rostoucí marže a provozní efektivita. Skupina zvýšila tržby v oblasti datových služeb a datových center, které nahradily pokles klasických hlasových služeb.

"Výsledky za první pololetí roku 2010 jsou v souladu s naším očekáváním, protože se nám podařilo udržet tržby a zvýšit jak provozní zisk EBITDA, tak peněžní tok. Věřím, že naše nově nastavená struktura nabízí zlepšený servis zákazníkům a provozní efektivitu," uvedl generální ředitel Adam Sawicki.

Polská obchodní jednotka pokračovala v silném nárůstu s 13 procentním meziročním zvýšením tržeb. V červnu skupina dokončila uzavřela akvizici rumunského operátora Datek, dokončení akvizice maďarského poskytovatele datových center Interware předpokládá v září.

V průběhu druhého pololetí má dojít k plné integraci Dateku a Interware do obchodní struktury skupiny GTS. Skupina bude pokračovat v investicích do rozšíření nabídky produktů v oblasti ethernetu, VPN i služeb datových center. GTS se bude také dále aktivně podílet na další konsolidaci telekomunikačního trhu ve střední a východní Evropě v oblastech, kde akvizice nabídnou jedinečné výhody pro zákazníky i akcionáře.

GTS nabízí služby a provozuje rozsáhlou síť v České republice, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku. Vlastníkem skupiny GTS je konsorcium finančních investorů vedené fondy Columbia Capital, M/C Venture Partners a Innova Capital.

jsa vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK