EMI snížila celoroční ztrátu na 512 milionů liber z 1,57 miliardy

18.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 18. srpna (ČTK) - Hudební vydavatelství EMI ve fiskálním roce do konce března vykázalo ztrátu 512 milionů liber (15,4 miliardy Kč) proti 1,57 miliardy za předchozí fiskální rok. Uvedl to dnes ve výroční zprávě investor Maltby Capital.

Tržby vydavatelství přitom vzrostly o pět procent na 1,65 miliardy liber. Příjmy zvýšila nová edice nahrávek Beatles a hity od nových umělců, například Katy Perryové, která prodala šest milionů kopií svého alba.

Kvůli velkému zatížení dluhy, které přesahují tři miliardy liber, má ale vydavatelství stále potíže a v příštím roce bude potřebovat další kapitálovou injekci. V nabídce má přitom hvězdy jako Pink Floyd, Coldplay nebo Norah Jonesovou.

EMI má větší potíže než její rivalové. Kromě poklesu prodeje nahrávek kvůli stahování hudby z internetu postihl EMI i odchod několika hvězd. Předseda Maltby Stephen Alexander přesto ve zprávě ocenil, že se provozní výsledky EMI zlepšily.

EMI byla před několika měsíci těsně před kolapsem, když jí nevyšla jednání o různých formách spolupráce s konkurenty Universal Music Group, Sony Music Entertainment a Warner Music Group. Zachránila ji pak další kapitálová injekce od soukromé skupiny Terra Firma. Maltby je holdingová společnost, kterou Terra Firma založila, aby EMI řídila, napsala AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK