Wall Street zvedly spotřeb.tituly po výhledu Target

19.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Akcie na Wall Street ve středu mírně posílily, taženy růstem titulů ve spotřebitelském sektoru poté, co předpověď vyšších tržeb diskontního...

...řetězce Target <TGT.N> dočasně zmírnila obavy o poptávku amerických spotřebitelů.

Akcie společnosti Target stouply o 2,5 procenta po zprávě, že ve třetím čtvrtletí očekává růst srovnatelných tržeb o 1 až 3 procenta a ve čtvrtém kvartále pak ještě nepatrně vyšší.

Target vydal výhled pouhý den poté, co akciový trh posílil po oznámení nečekaně vysokých čtvrtletních zisků řetězců Wal-Mart Stores <WMT.N> a Home Depot <HD.N>.

"Obavy z deflace byly to, co doopravdy tížilo trh. Ale zpráva od Targetu, navrch výsledků od Wal-Martu a Home Depotu, říká, že možná nejsme v zas tak špatné situaci," řekl Marc Pado, stratég pro americký trh ze společnosti Cantor Fitzgerald & Co v San Francisku.

Odvětví volných spotřebitelských výdajů <.GSPD> přidalo 0,9 procenta, nejvíce mezi sektory indexu S&P 500.

Objemy obchodů nicméně zůstaly nízké, jak je typické pro letní období po skončení výsledkové sezony. Na trhu se zobchodovalo pouze 6,66 miliard akcií ve srovnání s denním průměrem 9,65 miliardy.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> stoupl o 0,09 procenta na 10.415,54 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,15 procenta na 1094,16 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> vzrostl o 0,28 procenta na 2215,7 bodu.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK