Akcie v USA mírně vzrostly díky maloobchodním firmám

19.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. srpna (ČTK) - Akcie amerických korporací ve středu kolísaly mezi zisky a ztrátami. V závěru dne ale hlavní akciové indexy mírně vzrostly díky tomu, že investoři našli pozitivní signály ve výsledkových zprávách maloobchodních firem.

Klíčový index Dow Jones stoupl o 9,69 bodu na 10.415,54 bodu, tedy o 0,1 procenta. Index Nasdaq Composite posílil o 0,3 procenta na 2215,70 bodu, když si 6,26 bodu připsal.

Investoři měli jen málo motivace k nákupu akcií po úterý, kdy je přiměla kupovat akcie řada lepších čísel o ekonomice. Ve středu sice maloobchodní řetězec Target nenaplnil odhady tržeb, svým očekáváním dalšího vývoje do budoucna ale zajistil své emisi zisk. Předchozího dne přišly se solidními čísly rivalové Wal-Mart Stores a Home Depot, napsala agentura AP.

Na devizovém trhu kurz eura vůči dolaru neudržel ranní zisky a oslabil, protože se neudržel nad psychologicky významnou hranicí 1,2900 USD a nakonec mírně klesl na 1,2858 USD. Dolar klesl vůči jenu o pětinu procenta na 85,34 JPY, protože na trhu přetrvávají spekulace o možné intervenci japonské vlády vůči kurzu své měny, dodala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK