Wall St asi oslabí v trvajících obavách o ekonomiku

20.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Wall Street zřejmě zahájí páteční seanci poklesem ve stopách ztrát globálních akciových trhů poté, co nečekaně slabé ekonomické údaje...

...prohloubily obavy ze zpomalujícího oživení.

Americké akcie ve čtvrtek spadly na nejnižší úroveň za téměř měsíc poté, co slabé zprávy o trhu práce a aktivitě průmyslu naznačily, že oživení dochází dech.

"Ekonomika v podstatě jednoduše neroste," řekl Dave Rovelli, makléř z Canaccord Adams v New Yorku. "Dokud tahle vláda nepřijde na to, jak dát lidem práci, tak uvidíme hodně takovýchto výkyvů mezi růstem a poklesem."

Futures na index S&P 500 <SPc1> ve 14:30 SELČ klesaly o 0,5 procenta, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> oslabovaly o 0,3 procenta.

Japonský index Nikkei <.N225> uzavřel níž o 2 procenta, když i jej tížily slabé údaje ze Spojených států.

Evropské akcie <.FTEU3> ztrácely 0,7 procenta, a klesaly tak třetí den v řadě, zatímco světové akcie měřené indexem MSCI <.MIWD00000PUS> rovněž oslabovaly, a sice o 0,9 procenta.

Pod tlakem se zřejmě opět ocitnou akcie s vazbou na suroviny, když futures na americkou ropu klesaly o 1,0 procenta na 73,70 dolaru za barel <CLc1>.

Měď ztrácela kvůli obnovené averzi k riziku, když investoři vyhledávali bezpečná aktiva.

Technologické společnosti Dell <DELL.O> a Hewlett-Packard <HPQ.N> vykázaly ve čtvrtek po závěru řádné seance nárůst kvartálního zisku, když poukázaly na sílu na straně firemních zákazníků a naznačily jen mírnou slabost na straně spotřebitelů. [ID:nN1988186] [ID:nDOL026636]

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK