Indexy S&P, Dow klesají 2.týden v obavách o oživení

23.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akcie v pátek oslabily a indexy S&P 500 a Dow Jones klesly druhý týden v řadě v přetrvávajících obavách, že se oživení zadrhlo...

...

Nicméně i tak se hlavní indexy zotavily z pátečních denních minim, když se investoři zaměřili na pozitivní výhled technologického sektoru a využili zprávy o fúzích a akvizicích jako záminku pro nákupy v závěru seance.

"Výsledková sezona byla velmi silná. Minulý týden přinesla silný optimismus aktivita na poli fúzí a akvizic, jež obvykle značí růst," řekl Ryan Detrick, hlavní technický analytik ze Schaeffer's Investment Research.

"Odvrácenou stranou mince je, že ekonomické údaje z minulého týdne byly opravdu velice slabé. Nikdo tak výrazněji nesází ani jedním směrem, jde jen o krátkodobé pohyby."

Indexu Nasdaq se dařilo lépe než ostatním indexům, když uzavřel seanci mírně výš po pozitivních prognózách společností Marvell Technology Group <MRVL.O> a Intuit <INTU.O>.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> klesl o 0,56 procenta na 10.213,62 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> oslabil o 0,37 procenta na 1071,69 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> stoupl o 0,04 procenta na 2179,76 bodu.

Za celý týden index S&P 500 ubral 0,7 procenta, Dow Jones oslabil o 0,9 procenta, zatímco Nasdaq posílil o 0,3 procenta. Indexy S&P a Dow Jones tak klesly druhý týden v řadě.

Investoři nechtěli kupovat akcie všech technologických společností. Index Dow Jones nejvíce tížila Hewlett-Packard <HPQ.N> poté, co několik makléřských společností v obavách o poptávku po technologických výrobcích snížilo cenové cíle pro její akcie. HP oslabila o 2,2 procenta. [ID:nN20135798]

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK