Týdeník Naše adresa vyjde v pondělí naposled, tvrdí zaměstnanci

29.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. srpna (ČTK) - Týdeník Naše adresa vyjde v pondělí zřejmě naposled. Firma má v pondělí rozdat svým zaměstnancům výpovědi. ČTK to nezávisle na sobě potvrdilo několik pracovníků společnosti. O práci údajně přijde zhruba 130 lidí. Šéfredaktor Petr Šabata se v neděli večer nechtěl k celé záležitosti vyjadřovat.

Mediální projekt lokálního zpravodajství Naše adresa převzal v pátek podnikatel Richard Benýšek, když od skupiny PPF koupil společnost PPF Media.

Naše adresa začala vycházet vloni v červnu ve čtyřech pilotních mutacích v okresech Kroměříž, Olomouc, Teplice a Ústí nad Labem. Investor, jímž byla skupina PPF, chtěl spustit podobné redakce ve všech okresech Česka a v desítkách míst během letošního roku najal další zaměstnance. V nových okresech měl týdeník propojený s webem fungovat od září.

Pilotní projekt nenaplnil parametry komerční návratnosti, uvedl v pátek k prodeji firmy mluvčí skupiny PPF Alexej Bechtin. Podle Hospodářských novin PPF do projektu investovala minimálně 200 milionů korun.

Benýšek je většinovým vlastníkem skupiny OIN a do této skupiny firmu PPF Media začlení, sdělil ČTK v pátek Benýškův mediální zástupce Oldřich Babický. "Ve společnosti dojde ke změně ve statutárních orgánech a rovněž ke změně názvu. V tuto chvíli probíhá intenzivní hodnocení aktiv a aktivit PPF Media," dodal. Do skupiny OIN patří například KRÁTKÝ FILM PRAHA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK