Evropské akcie zřejmě rozšíří předchozí zisky

30.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


PAŘÍEvropské akcie zřejmě zahájí pondělní seanci vzestupem, a prodlouží tak dvoudenní sérii růstu ve stopách silných zisků ve Spojených státech a...

...Asii a posílení cen komodit po uklidňujících komentářích prezidenta americké centrální banky Bena Bernankeho.

V centru pozornosti bude v pondělí také Tokio, když index Nikkei odevzdal zisky a jen smazal ztráty po zklamání investorů z rozhodnutí Bank of Japan, jež nepřineslo žádná nové impulsy.

Japonská centrální banka na nouzovém zasedání zvýšila objem peněz dostupných v rámci úvěrových operací, a nechala si tak razantnější kroky v záloze na chvíli, kdy bude mít k dispozici jasnější důkazy o zpomalení křehké ekonomiky sužované silným jenem. [ID:nTOE67S01H] [ID:nTOE67S01V]

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:40 ukazovaly na růst trhu o 0,5 až 0,7 procenta.

Index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> uzavřel předchozí seanci růstem o 0,59 procenta na 1026,25 bodu.

Trhy ve Velké Británii budou v pondělí uzavřeny u příležitosti státního svátku.

V centru pozornosti bude dění na poli fúzí a akvizic poté, co francouzská Sanofi-Aventis <SASY.PA> zveřejnila nabídku na převzetí firmy Genzyme <GENZ.O> ve výši 18,5 miliardy dolarů.

Německý Infineon <IFXGn.DE> oznámil, že od něho společnost Intel koupí za 1,4 miliardy eur divizi bezdrátových technologií.

[Ž/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK