Čtvrtletní zisk Raiffeisen International skončil pod očekáváním

31.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň 31. srpna (ČTK) - Čistý zisk rakouské bankovní skupiny Raiffeisen International ve druhém čtvrtletí vzrostl meziročně na více než trojnásobných 71 milionů eur (1,76 miliardy Kč), skončil však pod očekáváním analytiků. Banka, která operuje v zemích střední a východní Evropy, dnes uvedla, že se jí sice snížily odpisy špatných úvěrů, vzrostly však administrativní náklady.

Loni ve druhém čtvrtletí zisk Raiffeisen dosáhl jen 22 milionů eur, protože banka měla těžké ztráty z úvěrů na Ukrajině. Zisk nyní ve druhém čtvrtletí skončil pod úrovní prvního čtvrtletí, kdy činil 100 milionů eur. Analytici podle agentury Reuters v průměru čekali, že v minulém čtvrtletí Raiffeisen vydělá 91 milionů eur.

Raiffeisen International je v regionu střední a východní Evropy druhou největší bankou po italské UniCredit. Banka nyní uskutečňuje fúzi s mateřskou RZB, která v ní vlastní 73 procent akcií, a dnes sdělila, že tato operace pokračuje podle plánu.

Raiffeisen International se v rámci bankovní skupiny stará o trhy ve střední a východní Evropě, působí v 17 zemích a má téměř 15 milionů klientů. Zastoupení má i v Českí republice, kde funguje od roku 1993.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK