Wall St končí měsíc stagnací, technologický sektor níž

01.09.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 1.září (Reuters) - Americké akcie v úterý při kolísavém obchodování uzavřely seanci bez větších změn, a ukončily tak srpen, na který by...

...býci rádi zapomněli.

Po větší část seance táhly růst trhu pozitivní údaje, nicméně celkové zisky omezovaly ztráty akcií technologického sektoru.

Index S&P 500 v srpnu oslabil o 4,7 procenta, přičemž takovou či vyšší ztrátu zaznamenal potřetí za poslední čtyři měsíce, když čelil tlaku sílících signálů, že ekonomické oživení se zadrhává. Na srpen také připadlo pět nejnižších denních zobchodovaných objemů v letošním roce.

Spotřebitelská důvěra v srpnu stoupla více, než se čekalo, a ceny domů se v červnu zvýšily, nicméně jiná zpráva ukázala, že podnikatelská aktivita na americkém Středozápadě v srpnu vzrostla o něco méně, než odhadovali ekonomové. [ID:nDOL149897] [ID:nSCH149675] [nSCH150168]

"Zdá se, že se trh chytá každičkého údaje, jenž vyjde," řekl Eric Kuby, hlavní investiční analytik z North Star Investment Management.

"Každá zpráva vyvolá reakci, ovšem o 15 minut později lidé hledají další zprávu."

Společnost Broadcom <BRCM.O> oslabila o 6,4 procenta a technologický index PHLX <.SOX> uzavřel na nejnižší úrovni za téměř 10 měsíců poté, co firma Intel <INTC.O> v pátek přišla s varováním ohledně tržeb.

"U Intelu čekáme, že může být první z mnoha firem, jež by mohly ziskem zaostat za odhady," řekl Steve Goldman, stratég trhu z Weeden & Co.

Intel v pátek uvedl, že tržby za třetí čtvrtletí by nemusely naplnit vlastní prognózy společnosti.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> vzrostl o 0,05 procenta na 10.014,72 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,04 procenta na 1049,33 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> ztratil 0,28 procenta na 2114,03 bodu.

Index Dow Jones za celý měsíc klesl o 4,31 procenta, zatímco Nasdaq oslabil o 6,24 procenta. Index S&P 500 ztratil 4,75 procenta, a zaznamenal tak nejhorší srpen od roku 2001, pokud jde o procentní pokles.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK