Evropské akcie zřejmě oslabí po předchozím růstu

02.09.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 2.září (Reuters) - Evropské akcie zřejmě ve čtvrtek zahájí poklesem poté, co v předchozí seanci posílily nejvýrazněji za více než tři...

...měsíce, přičemž se čeká na rozhodnutí ECB o nastavení úrokových sazeb.

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:35 ukazovaly na pokles trhu o 0,1 až 0,5 procenta.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> růstem o 2,86 procenta na 1055,69 bodu, a zaznamenal tak největší denní procentní vzestup od konce května.

Hlavní evropský index je oproti historickému dnu, na něž se propadl loni v březnu, výš o více než 63 procent. Letos index nicméně posílil pouze o méně než 1 procento s tím, jak se investoři obávají o míru evropského zadlužení a sílu ekonomického oživení.

Evropská centrální banka ve 13:45 oznámí rozhodnutí o nastavení úrokových sazeb, přičemž se očekává, že je zřejmě ponechá na rekordním minimu 1,0 procenta. [ID:nSCH156811]

Další signály o síle oživení ekonomiky Spojených států přinesou údaje o počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti a rozjednaných prodejích domů za červenec.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK