Koruna dopoledne stagnuje k euru, vůči dolaru ztratila 20 haléřů

07.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. září (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne stagnovala vůči euru a oslabovala k dolaru. K euru se kolem 11:00 obchodovala na úrovni 24,74 koruny za euro, o jeden haléř slabší proti pondělnímu závěru. Vůči dolaru ztratila zhruba 20 haléřů na 19,40 koruny za dolar.

Vladimír Pikora ze společnosti Next Finance dnes neočekává žádné zprávy relevantní pro vývoj kurzu české měny, koruna dnes podle něj bude opět postrádat stimuly. "Bude se obchodovat na základně zahraničních vlivů, a ty se zdají být dost negativní. Trh se bude opět bát o evropské banky," předpověděl Pikora.

Na trzích se podle Pikory bude diskutovat také o možném "bankrotu" některých evropských vlád, což by mělo oslabit všechny evropské měny. Pikora proto dnes očekává mírné oslabení koruny k euru a vzhledem k pohybu kurzů stagnaci až mírné posílení české měny k dolaru.

Americký dolar dopoledne posílil vůči evropské měně a obchodoval se kolem 1,276 dolaru za euro. Podle Jiřího Škopa z investičního bankovnictví Komerční banky by měl dolar vůči euru v nejbližším období ztrácet až na 1,2925 USD/EUR, než se trend obrátí opět dolů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK