Martin Kasa koupil třetinu internetového srovnávače Srovname.cz

07.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. září (ČTK) - Zakladatel a bývalý majitel internetového obchodu Kasa.cz Martin Kasa (30) získal podíl 34 procent v internetovém srovnávači cen Srovname.cz. Oznámil to dnes ČTK v tiskové zprávě. Hodnotu transakce nezveřejnil. Majitelem zbývajících 66 procent je jednatel společnosti David Folprecht.

Kasa bude ve Srovname.cz působit jako strategický investor a v případě investic a strategických partnerství může jednat jménem celé firmy. Jeho cílem bude zefektivnění a zhodnocení společnosti, hledání nových obchodních příležitostí a strategických partnerství projektu. Kasa chce v horizontu jednoho roku Srovname.cz dostat mezi tři největší srovnávače cen.

Srovname.cz je na trhu od roku 2006 a srovnává 50.000 položek zboží z více než tisícovky obchodů na českém internetu. Zaměřuje se především na ceny elektroniky a domácích spotřebičů, ale srovnává i ceny výrobků dalších kategorií, jako jsou sport, zdraví nebo krása. Registrovaným uživatelům nabízí Srovname.cz možnost hlídání ceny vybraného výrobku. Konkuruje například serverům Heureka.cz nebo Zbozi.cz.

"Věřím, že v rámci projektu Srovname.cz uplatním svoje bohaté zkušenosti z prostředí elektronického obchodování. I když je nakupování na internetu v ČR každým rokem populárnější, jeho obliba je stále výrazně pod průměrem Evropské unie o bezmála 20 procent," uvedl Kasa.

Ještě výraznější rozdíl v popularitě podle něj panuje právě v segmentu internetových porovnávačů cen a zboží. "V roce 2009 začalo nákup na internetu u porovnávače cen v průměru šest procent české internetové populace, což sice představuje dvojnásobný nárůst oproti roku 2008, ale například v Německu nebo ve Velké Británii dosáhl tento podíl 50 až 55 procent," dodal.

Kasa založil svůj internetový obchod v roce 1999. V březnu 2010 jeden z největších elektronických obchodů v Česku prodal strategickému investorovi a odstoupil z jeho vedení. V současné době působí jako soukromý investor v oblasti technologií a vyhledává nové investiční příležitosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK