Průmyslové zakázky v Německu klesly v červenci o 2,2 procenta

07.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 7. září (ČTK) - Zakázky průmyslových podniků v Německu se v červenci ve srovnání s předchozím měsícem snížily o 2,2 procenta. Pokles překonal i nejhorší odhady analytiků. Důvodem byl hlavně podprůměrný objem velkých zakázek. V červnu zakázky stouply o 3,6 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo hospodářství.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali v průměru zvýšení zakázek o půl procenta. Jejich odhady se pohybovaly od poklesu o 1,7 procenta po růst o 3,8 procenta.

"Celkové výsledky výrazně utlumil podprůměrný objem velkých zakázek," uvedlo ministerstvo v prohlášení. "Trend poptávky po průmyslových produktech nicméně nadále směřuje vzhůru," dodalo.

Domácí německé zakázky se v červnu snížily o 0,3 procenta. Objem zahraničních zakázek klesl až o 3,7 procenta. Zakázky ze zemí eurozóny se propadly až o 6,1 procenta, z toho objem zakázek na kapitálové zboží o 12,3 procenta.

Ministerstvo upřesnilo, že zakázky na polotovary stouply o 2,5 procenta. Zakázky na kapitálové zboží klesly o 5,5 procenta. Objem zakázek na spotřební zboží a zboží dlouhodobé spotřeby se snížil o jedno procento, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK