MfD: Pražský hotel InterContinental změnil majitele

02.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. listopadu (ČTK) - Americký realitní fond Strategic Hotels & Resorts prodal pražský hotel InterContinental americké firmě Westmont Hospitality. Píše to v dnešním vydání Mladá fronta Dnes (MfD). Nový vlastník koupil hotel za 2,7 miliardy korun. Hotelu, ve kterém se v minulosti ubytovali například herečka Jane Fondová, tenista Pete Sampras, bývalý americký prezident George Bush nebo zesnulý popový král Michael Jackson, zůstane stejný název. Vedení hotelu se však možná změní.

"Původní vlastník směřuje své plány mimo Evropu," uvedla mluvčí InterContinentalu Petra Kazdová s tím, že společnost je jedním z největších spoluvlastníků hotelů sítě InterContinental a Hilton po světě.

InterContinental má nového ředitele od září, kdy Roberta Herra ve funkci vystřídal Holanďan Kees Kramer. Jestli nový majitel dosadí nové vedení, Kazdová neví. "Jeho změna je v budoucnu možná, ale nedokážeme předem určit, zda k tomu opravdu dojde," řekla listu mluvčí.

Největší slávy hotel dosahoval zhruba do roku 2000, kdy se v něm ubytovávaly desítky slavných osobností, které navštěvovaly Prahu. "InterContinental patřil k tomu nejlepšímu, co v Praze bylo. Jenže příchod luxusnějších hotelů jako Mandarin Oriental nebo Four Seasons nejslavnější hvězdy odlákal," cituje deník Jana Pípala, který v hotelu vařil 14 let a pamatuje spoustu známých osobností.

Pětihvězdičkový InterContinental stojí na nábřeží Vltavy na Starém Městě od roku 1974, kdy ho vlastnil stát. Název mohl používat díky franšízové smlouvě. Později hotel v kuponové privatizaci získaly fondy, které ho prodaly společnosti Strategic Hotels Capital Incorporated.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK