Paštiky, konzervy a kompoty dále rostou

29.03.2003 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


V roce 2002 dosáhla akciová společnost HAMÉ tržeb ve výši 3,284 mil. Kč. Je to o 2% více než v r. 2002. Na tržbách se 79% podílel tuzemský trh, kde HAMÉ  navýšila své tržby v porovnání s rokem 2001 o 4%.

Zbytek tržeb, 21%, tvořil prodej do zahraničí, 16% do Slovenské republiky a 5% do ostatních zemí, ke kterým patří zejména Rusko, Rumunsko, Polsko, Chorvatsko, Bulharsko, Izrael a další země.

V roce 2002 prodalo HAMÉ 91 000 tun výrobků, z čehož   25% připadlo na výrobky z masa,  51% na výrobky ze zeleniny a rajčatového protlaku, 16% na výrobky z ovoce. Zbývajících  8% připadlo na výrobky, které HAMÉ dováží ze zahraničních teritorií. Jedná se zejména o kompoty z tropického ovoce, speciální zeleninové výrobky a rybí konzervy.

V první polovině roku 2003 HAMÉ dokončí výstavbu nové výrobní dílny v Babicích, která je realizována již zcela podle požadavků a norem EU. Akciová společnost HAMÉ tak bude jako jeden z mála konzervárenských výrobců v ČR připravena na blížící se vstup do Evropské unie. Investice do nové výrobní haly činily 150 mil. Kč.

Z hlediska vývoje sortimentu se chce HAMÉ  v letošním roce zaměřit  zejména na segment chlazených potravin, u nichž si HAMÉ již od r. 1999 buduje své postavení na tuzemském trhu. Dnes chlazený sortiment, dodávaný na trh pod značkami HAMÉ a Veselá Pastýřka, zahrnuje nejen široký sortiment paštik, chlazených polévek a masových výrobků, ale i širokou škálu lahůdkových a zeleninových salátů a nově i chlazených hotových jídel s přílohou, která patří mezi novinky v kategorii hotových jídel  nabízených na tuzemském trhu a jsou doplněním stávající široké nabídky firmy HAMÉ v této oblasti.

... tisková zpráva Hamé a.s.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU