Fortuna spustila loterii Loto, chce do dvou let třetinu trhu

18.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. července (ČTK) - Sázková kancelář Fortuna spustila dnes ráno novou číselnou loterii Fortuna Loto. Cílem Fortuny je získat do dvou let 30 procent trhu s číselnými hrami a později se stát jeho lídrem. Řekl to dnes novinářům generální ředitel Fortuny Jiří Bunda.

Zhruba každý čtvrtý tiket loterie bude podle Bundy výherní. Jackpot v hodnotě několika desítek milionů korun je možné vyhrát za jeden vsazený sloupeček v ceně 20 Kč. Jackpot bude startovat na částce deset milionů Kč. První slosování se uskuteční 20. července, dále bude vždy dvakrát týdně ve středu a v sobotu. Podle Aktuálně.cz bude losování Lota vysílat televize Nova. Fortuna nyní využívá 700 prodejních míst, do konce roku se jejich počet zvýší na 2000.

Loto Fortuny bude přímým konkurentem loterie Sportka společnosti Sazka. Dalším konkurentem je Tipsport, který minulé pondělí začal přijímat vklady do loterie Tipšestka, jejíž první losování se uskutečnilo v neděli. Sazka poskytuje služby u více než 6000 terminálů, Tipsport prodává Tipšestku na téměř tisícovce prodejních míst.

Spuštěním číselné loterie vstupuje Fortuna do oblasti, kterou do pondělí plně kontrolovala Sazka. Její pozici na trhu ale oslabily problémy se splácením pražské haly O2 arena a následné uvalení konkurzu. Toho chtějí vedle Fortuny a Tipsportu využít další konkurenční firmy. Povolení k provozování číselných loterií už od ministerstva financí dostaly společnosti Chance a Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku.

Fortuna Entertainment Group je vedoucím poskytovatelem kurzových sázek ve střední a východní Evropě. V Česku je Fortuna dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK