MMR vypsalo tendr na elektronickou správu zakázek za 224 mil.Kč

15.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. prosince (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) dnes vypsalo soutěž na dodávku takzvaného Národního elektronického nástroje (NEN). Má být spolu s elektronickými tržišti klíčovým prvkem připravované Národní infrastruktury pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ). Předběžná hodnota tendru je bez daně z přidané hodnoty 223,5 milionu korun. ČTK to zjistila z internetové databáze veřejných zakázek.

Vítěz tendru bude zajišťovat technickou podporu elektronického systému nejméně tři roky. Zájemci o zakázku se můžou hlásit do 7. února 2012.

Po plném uvedení do provozu bude NEN spravovat veřejné zakázky v ročním objemu kolem 500 miliard korun. Ministerstvo očekává, že vedle snížení administrativní zátěže elektronický systém přispěje k průhlednějšímu nakládání s veřejnými financemi.

Cílem NIPEZ jsou finanční úspory elektronizací zadávání veřejných zakázek, a to snížením cen nakupovaných komodit a snížením nákladů spojených s procesy zadávání zakázek na straně zadavatelů i dodavatelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK