Novým náměstkem MZe pro lesní hospodářství bude Radek Braum

15.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. prosince (ČTK) - Novým náměstkem ministra zemědělství pro lesní hospodářství od 19. prosince bude Radek Braum (41), který byl dosud krajským ředitelem státního podniku Lesy České republiky v Teplicích. Informovalo o tom dnes ministerstvo zemědělství (MZe). Místo lesnického náměstka bylo od června, kdy tehdejší ministr Ivan Fuksa (ODS) odvolal z postu Jiřího Nováka, neobsazeno.

Braum vedl Krajské ředitelství LČR v Teplicích od října roku 2009. Předtím byl ekonomicko-obchodním ředitelem Dopravního podniku měst Most a Litvínov. Od roku 1993 pracoval také v různých bankovních institucích, uvedlo ministerstvo.

Budoucí náměstek absolvoval v letech 1996 až 1999 bakalářské studium na sociálně-ekonomické fakultě na univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Magisterské studium následně zakončil na Provozně-ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze.

Ministerstvo Novákovo odvolání na konci června blíže nevysvětlilo. Pouze uvedlo, že personální změna souvisí s tím, že úřad se chce do budoucna více než dosud zaměřit na ekologickou a sociální funkci lesů. Za lesnickou agendu zatím oficiálně zodpovídá nejdříve Fuksův první náměstek, dnes náměstek Fuksova nástupce Petra Bendla (ODS) pro správní úsek, Roman Boček.

mjr vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK