Kasalová rezignovala na funkci jednatelky společnosti Casteam

15.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


15. prosince (ČTK) - Ředitelka Vývoje nových pořadů a formátů České televize Jana Kasalová (45) rezignovala na funkci jednatelky ve společnosti Casteam. Chce tak zamezit dalším případným negativním spekulacím v médiích, sdělil dnes tiskový mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Dnešní Lidové noviny napsaly, že Kasalová je kromě vedoucí pozice v ČT spolumajitelkou firmy Casteam, která se zaměřuje se na školení vrcholového managementu. Některým členům Rady ČT se to podle listu nelíbí, protože se obávají možného střetu zájmů. "Lidé ve vedení (televize) by se těchto aktivit měli vzdát už z morálního hlediska," řekl novinám radní Jan Prokeš.

Kasalová uvedla, že se k rezignaci rozhodla přesto, že nevykonává žádnou činnost, která by ohrožovala zájmy České televize, vytvářela možnost střetu zájmů, nebo by byla na újmu plnění povinností vyplývajících z pracovního poměru v ČT. Kasalová dodala, že tyto základní teze byly upravené od počátku i v její pracovní smlouvě.

Kasalová je ředitelkou vývoje ČT od 1. prosince letošního roku. Jmenoval ji nový generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK