Koruna k euru stagnuje, k dolaru mírně posílila

22.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. prosince (ČTK) - Koruna od středečního závěru stagnuje, kolem 10:30 se obchodovala na 25,60 Kč/EUR. K americkému dolaru si dnes dopoledne polepšila o pět haléřů na 19,57 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Ranní evropské obchodování podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka přineslo obrat k lepšímu. "Akcie registrují slušný růst a ukazují, že riziková aktiva jsou na tom lépe než včera (ve středu) odpoledne. Také eurodolar zamířil vzhůru a nyní se pohybuje těsně pod 1,3100 USD/EUR," uvedl.

Ve střední Evropě se podle Vlka daří posilovat zlotému, zatímco forint s korunou úspěšné nejsou. "Maďarskou měnu negativně ovlivnilo snížení ratingu do spekulativního pásma agenturou S&P. Forint tak otevřel slabší, další ztráty ale ráno nepřicházejí. Koruna od včerejšího (středečního) závěru stagnuje," poznamenal.

Na programu jsou dnes data z USA, která by ale měla mít na trhy relativně mírný vliv. "Půjde o finální revizi HDP za třetí čtvrtletí, finální údaj o spotřebitelské důvěře a každotýdenní počet žadatelů o dávky v nezaměstnanosti. Vedle toho se čeká vystoupení šéfa ECB, kde trh bude číhat na případné informace o zamýšlených mimořádných krocích banky - dodávkách likvidity a operacích na dluhopisovém trhu," podotkl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK