Firma z Penty bude spravovat nevýrobní techniku v Hyundai

02.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. ledna (ČTK) - Společnost AB Facility ze skupiny Penta získala zakázku na správu nevýrobních technologií automobilky Hyundai v Nošovicích. ČTK to dnes řekla mluvčí AB Facility Zuzana Wobořilová. Hodnotu kontraktu neuvedla.

"Od 1. ledna 2012 zahájila AB Facility poskytování služeb technického facility managementu pro veškeré nevýrobní technologie prvního výrobního závodu Hyundai v Evropě," uvedla mluvčí AB Facility.

Mezi další velké zakázky, které firma získala v poslední době, patří správa několika stovek tuzemských objektů plynárenské společnosti RWE.

Celkové tržby AB Facility v oblasti technické správy nemovitostí překročí podle Wobořilové za rok 2011 pravděpodobně miliardu korun. To by představovalo meziroční nárůst o 20 procent.

Nový rok zahájila AB Facility také změnou firemní organizační struktury. Společnost se sloučila se svými dceřinými firmami Nový úklid, Tompex a Energ. Uvnitř AB Facility vzniklo současně šest nových divizí. "Cílem prováděných změn je zejména zjednodušení organizačního uspořádání celé skupiny a posílení značky AB Facility na trhu," sdělila Wobořilová.

Společnost vznikla v roce 1999 jako vnitřní organizační jednotka koncernu ABB. V roce 2003 se z ABB vyčlenila a přešla do vlastnictví fondu soukromého kapitálu Genesis. V roce 2010 firmu získala Penta.

AB Facility patří mezi přední společnosti v oboru správy nemovitostí v Česku, kterému se též říká facility management. Mezi hlavní konkurenty firmy patří na tuzemském trhu například společnosti ISS, Centra nebo Okin Group.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK