Příjmy z hazardu na Macau loni stouply o 42 pct na rekord

03.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hongkong 3. ledna (ČTK) - Příjmy z hazardních her na Macau se v loňském roce zvýšily o 42 procent na rekordních 267,87 miliardy patac (655,5 miliardy Kč). K růstu přispívá zvyšující se zájem čínských turistů o hazardní hry. Macao je jediným místem v Číně, kde jsou hazardní hry legální a je největším centrem hazardních her na světě.

Tempo růstu mírně zpomalilo z předloňských 58 procent. V samotném prosinci příjmy z hazardních her stouply o 25 procent na 23,61 miliardy patac.

Příliv čínských turistů pomohl Macau překonat v příjmech Las Vegas a stát se největším centrem hazardních her na světě. Příjmy z hazardních her jsou zde pětkrát vyšší než v Las Vegas. Macao však stále zaostává za Las Vegas v poměru příjmů z neherních aktivit, jako je stravování, ubytování nakupování či jiná zábava. V Macau se příjmy z neherních aktivit na celkových příjmech oblasti podílejí necelými pěti procenty, v Las Vegas však více než polovinou, napsala agentura Reuters.

Bývalé závislé území pod správou Portugalska tvoří poloostrov Macao a dva malé ostrůvky Taipa a Coloane o celkové rozloze 27 kilometrů čtverečních. Od roku 1999 je země s méně než půl milionem obyvatel pod správou Číny jako zvláštní oblast.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK