Startuje celonárodní projekt >Do EU s jistotou<

13.11.2003 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Magické datum 11.11.2003 odstartovalo celonárodní projekt poradenské společnosti Finance.EU s výstižným názvem "Do EU s jistotou". Proč taková výzva? O čem projekt je? Co znamená "celonárodní"? Není to jen strašák lidí? ...

Start celého projektu byl záměrně zvolen na magické 4 jedničky v datumu. Předpovídá to úspěch nikoliv pro samotnou společnost Finance.EU, ale především pro klienty, kteří tak mají jedinečnou šanci odstranit poslední nedostatky ve svých financích ještě před samotným vstupem republiky do EU. Pan Michal Pyšík ze společnosti Finance.EU k tomuto říká: "Ačkoliv Česká republika si svoji revoluci prožila již před 14 lety, v oboru financí si Češi svoji euforii stále ještě udržují," a dodává: "Díky tomu si mnoho Čechů sjednává nebo má sjednáno finanční produkty, které často vůbec nepotřebují, a naopak nemají sjednány ty, které by skutečně potřebovali. Chceme lidem pomoci ušetřit peníze za smlouvy, které nejsou nutné, a vynaložit je smysluplněji."

A co že jsou ony "nedostatky" zmiňované úvodem? Podívejme se na data České pojišťovny:

  • Počet domácností v ČR: 4,27 mil
  • Pojištění bytu má: 1,81 mil domácností    =>    propojištěnost pouhých 40%
  • Pojištění domů má: 1,39 mil staveb     =>    propojištěnost pouhých 70%

Pojištění odpovědnosti:

  • Pojištění občanské odpovědnosti: 23% občanů
  • Pojištění odpovědnosti provozu vozidla (ručení): 97%
  • Pojištění odpovědnosti zaměstnance: 9%

Tato nelichotivá čísla navíc vůbec nehovoří o kvalitě jednotlivých pojistek, např. o tzv. podpojištění. To bychom dostali ještě dramatičtější údaje.

Asi každý z nás má nějaké "pojištění". Někdo životní, někdo důchodové, jiný úrazové. Většina (přestože je ručení povinné, tak ne všichni ho mají!) řidičů má sjednáno pojištění známé jako povinné ručení. Ne každý z nás by asi uměl vyjmenovat na co konkrétního se ta která jeho pojistka vztahuje. Přitom v principu je velmi jednoduché se na trhu orientovat. Pokud budeme uvažovat ještě šířeji, pak hovořme nejen o pojištění, ale o "finanční strategii rodiny".

Položme si otázku: Je dobré investovat např. do akcií nebo podílových fondů, když nemáme ochráněny své současné příjmy? Co když o příjmy přijdeme? Co bude s námi? S naší rodinou? Raději si takovou situaci ani nechceme představit. Nikdo si ji nechce představit, nikdo ji nechce přivolat. Je ale naprosto nezbytně nutné se před takovou situací ochránit! Ochránit se pojistkou!

Na stejných principech stoji i strategie projektu "Do EU s jistotou":

  1. Primární je ochrana příjmů
  2. Pak na řadu přijde zabezpečení důchodu a finanční zabezpečení
  3. Následuje financování bydlení
  4. Teprve v poslední etapě se orientujeme na investování

 

V rámci celonárodního projektu "Do EU s jistotou" se rozlišují tři základní stavební kameny - produkty:

  1. Ochrana příjmů
  2. Ochrana majetku
  3. Pojištění odpovědnosti

Je to logické a jistě správné. Nejprve ochránit svůj příjem, pak majetek a nakonec se také pojistit pro případ "co kdybych někomu nechtěně udělal". Tím je laicky řečeno vše o pojistce občanské odpovědnosti. Už se nebudeme bát neštěstné náhody rozbití křišťálového lustru na exkurzi ve sklárnách, nebo omylem stržené plazmové televize v hypermarketu v hodnotě 350 000 korun.

Vzhledem k tomu, že se jedná o projekt celonárodní je takřka jisté, že se každý z nás v následujícím roce s některým z poradců setká. Je dobré být na takové setkání připravený. Co je nutné udělat?

  1. Dohledat všechny letité smlouvy o všech pojištěních
  2. Nastudovat potřebné informace na našich stránkách
  3. Čekat (nebo lépe pozvat si poradce přímo domů na první informační schůzku)!

Nic víc, nic méně. A cena? I takové otázky zazněly na úvodní tiskové konferenci v hotelu Corinthia Towers v úterý v Praze. K údivu všech se ale cenu nikdo z přítomných nedozvěděl. Ani nemohl. Poradenství v rámci projektu "Do EU s jistotou" je totiž zcela zdarma!

Buďte na vstup do EU připraveni a nic Vás pak nemůže překvapit!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ