Co týden dal?

21.11.2003 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


S koncem týdne Vám opět přinášíme souhrn nejzajímavějších událostí ze světa, z domova a z našeho serveru. Teroristé útočí na cíle po celém světě, 8 let vězení pro řidič Neoplanu za havárii u Nažidel, král popu Jackson obviněn z pedofilie,...

Posledních 7 dní ve světě

Neuvěřitelné soutěže se pořádají v Rusku. Bohužel někdy s tragickým koncem. Soutěž v konzumaci vodky v přístavním městě na jihu Ruska skončila tragickou smrtí vítěze a hospitalizací několika dalších soutěžících. "Soutěž trvala 30, možná 40 minut a vítěz do sebe obrátil tři půllitrové lahve. Domů jej odvezlo taxi, ale do 20 minut zemřel," řekl prokurátor Roman Popov z města Volgodonsk píše agentura Reuters.

Světová ekonomika v čele se Spojenými státy ožívá o něco rychleji, než se čekalo, i přes nejistotu kolem bezpečnostní situace ve světě. Uvedla to podle agentury Reuters ve čtvrtek první náměstkyně výkonného ředitele Mezinárodního měnového fondu (MMF) Anne Krügerová.

Kalifornské policii se v Santa Barbaře vydal americký popový zpěvák Michael Jackson, na kterého byl vystaven zatykač pro podezření ze sexuálního zneužívání nezletilého chlapce. Hrozí mu tak desítky let vězení. S odvoláním na místní policii to sdělila agentura AFP.

Nejméně 25 mrtvých a 390 zraněných si vyžádaly čtvrteční výbuchy v centru Istanbulu. Oznámila to turecká agentura Anatolia s odvoláním na poslední bilanci, kterou zveřejnily istanbulské nemocnice. Jednou z obětí bombového útoku se stal i britský generální konzul Roger Short.

Posledních 7 dní u nás

U úterý podepsal prezident republiky první čtyři reformní zákony, které jsou součástí vládní reformy veřejných financí, uvedl v úterý prezidentův mluvčí.

Nejtragičtější autobusová nehoda byla u soudu. Českokrumlovský okresní soud poslal na osm let do vězení řidiče autobusu Neoplan, který v březnu havaroval u Nažidel na Českokrumlovsku. Při nehodě zemřelo 19 lidí, 34 jich bylo raněno. Podle senátu zavinil Pavel Krbec nehodu rychlou jízdou, kterou nezvládl. Navíc pozměnil údaje v Osvědčení o profesní způsobilosti, které měl neplatné.

Lékárny a ambulance se 6. ledna na hodinu uzavřou pro výstrahu vládě, pokud do 15. prosince nepředloží konkrétní návrhy řešení požadavků Koalice ambulantních lékařů a České lékárnické komory. Tuto nepříjemnou zprávu jsme četli ve čtvrtek. Zdravotnictví je v hluboké krizi a nezdá se, že někdo zná recept jak z ní ven.

Známý hudebník Jiří Brabec, který byl od úterý nezvěstný, byl nalezen mrtev na chatě v Božejově u Trhových Svinů na Českobudějovicku. S největší pravděpodobností spáchal sebevraždu, zřejmě se zastřelil legálně drženou zbraní, řekl ČTK operační důstojník jihočeské policie.

Posledních 7 dní na našem serveru

Tématem naší pravidelné rubriky Fintriky v tomtu týden bylo: "Vše, co je potřeba vědět o mzdách". Co se zahrnuje do mzdy? Co to vlastně mzda je? Jaké jsou hranice u zdanitelné mzdy a jak vysoké jsou zálohy na daň? Výpočet čisté mzdy, průměrná mzda v ČR a zaměstnanecké výhody. Zeptejte se na cokoliv a vždy se Vám dostane odpovědi. Sledujte pravidelnou rubriku FinTriky!

Všimli jste si změny? Ne? Určitě ano. Finance.CZ se zpřehledňují, sjednocují. Všechny sekce mají stejnou navigaci, nikde nechybí pravé lišty s aktuálními údaji! Sledujte naše stránky a nic ze světa financí Vám neunikne!

Potřebujete si spočítat čistou mzdu, životní minimum nebo splátku hypotéky? Pomůžou Vám naše finanční kalkulátory. Ale kde je hledat? Od dnešního dne snadno! Pomůže Vám nová stránka kalkulatory.finance.cz

Ve dvanáctém dílu seriálu o Danovém plánování s názvem "Díl XII.: Ochrana majetku vždy na prvním místě!" se dozvíte, jak využít zahraniční společnost k ochraně vašeho majetku.. Seriál na vás ceká na této adrese.

V sekci leasing a splátky jsme pro Vás, jako každý měsíc, aktualizovali seznamy splátkových společností. Hledáte-li adresu, telefon, www stránky nebo jen e-mailovou adresu, pak zde vše naleznete.

On-line prodej

Další pravidelnou rubrikou tohoto článku budou novinky z On-line prodeje.

Příští týden se Vám určitě vyplatí sledovat novinky v On-line prodeji! Proč? Jen naznačím, že se bude jednat o něco, co Vás rozhodně nenechá klidnými a že se to bude týkat on-line uzavření smlouvy na stavební spoření. Více se dozvíte v pondělí!

Poradenství

Novinkou, která se bude objevovat v našem týdeníku je část "Poradenství". Jedním z našich projektů je projekt poradna.finance.cz zaměřený na rady našim pravidelným čtenářům od odborníků z různých oblastí osobních i firemních financí. Z Poradenství každý týden vybereme jednu zajímavou radu a zveřejníme ji ve zpravodajství sekce, navíc zde, v článku Co týden dal uvedeme malou upoutávku k tomuto článku. Tak tedy:

Máte k dispozici větší množství financí? Chcete spořit dětem na lepší start do života? Nebo se jen teoreticky chcete zeptat: "Jak se správně rozhodnout?". Určitě se zařadíte do jedné kategorie. Věřte nevěřte, otázku správného investičního rozhodnutí si klade velké množství i zkušených investorů. Otázka našeho čtenáře: "Mám spíše obecnější dotaz. Kdybych měla možnost investování a mohla si vybrat mezi investičním fondem, bankou a např. pojišťovnou. Komu bych měla dát přednost a proč?"

Trápí Vás nějaký problém? Poradíme zdarma! Stačí zadat dotaz do poradna.finance.cz.

Anketa

V pondělí jsme si připomněli výročí 14 let od Sametové revoluce. Ta nastartovala řadu změn nejen ve společnosti jako takové, ale také u jednotlivců. Dala nám obrovské možnosti. Využili jsme je? Jak na 17. listopad 1989 vzpomínáme z pohledu naší pracovní kariéry? Podobnou otázku jsme Vám položili  na začátku týdne na domovské stránce v naší pravidelné anketě.

 


Ano, odstartovaly moji kariéru
Ano, chopil jsem se příležitosti a začal podnikat
Ne, v mém profesním životě se nic nezměnilo

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU