Koruna dál posiluje k euru i dolaru

19.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. ledna (ČTK) - Koruna dopoledne dále posiluje k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 si proti středě vůči euru polepšila o osm haléřů na 25,46 Kč/EUR a k dolaru se obchodovala o 16 haléřů výše na 19,76 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance je koruna dnes, na rozdíl od předchozích dnů, kdy v rámci regionu zaostávala, naopak v čele růstu a dotahuje se tak na okolní měny. "Z domova nemáme žádné zásadní zprávy. Na hlavních trzích je znát pokračování optimismu, který drží akciové indexy lehce v plusu," poznamenal Vlk.

Euro vůči dolaru mírně posílilo, kolem 10:30 bylo na 1,2875 USD/EUR. "Vedle pozitivního vlivu možného navýšení úvěrové kapacity MMF tržní náladě pomáhá i naděje na dohodu s Řeckem," uvedl Vlk. Jednání dnes pokračují, ze středy žádný oficiální výstup není, podle Vlka se ale spekuluje, že je na dobré cestě dohoda o odpisu dluhu nad 50 procenty.

Dnes jsou na programu aukce španělského a francouzského dluhu, v kalendáři je také řada amerických dat, z nichž nejdůležitější by měl být index filadelfského Fedu, dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK