Home Credil loni půjčil 8,75 miliardy Kč, což je o čtyři pct více

19.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. ledna (ČTK) - Společnost Home Credit v roce 2011 půjčila v ČR zákazníkům 8,75 miliardy korun, což je ve srovnání s předchozím rokem nárůst o čtyři procenta. ČTK to dnes řekla mluvčí Home Creditu Zuzana Bienvenu. Počet klientů, kterým Home Credit v tuzemsku za dobu svého fungování poskytl spotřebitelský úvěr, dosáhl dvou milionů.

Home Credit vedle nejznámějších hotovostních úvěrů a nákupů na splátky poskytuje i speciální úvěry na financování nákupu aut nebo třeba lékařské či veterinární péče. "Neuvěřitelně rychlým tempem se rozvíjí kreditní karty, které jsou mezi klienty čím dál tím oblíbenější. Denně sami nebo prostřednictvím svých partnerů vydáme stovky nových karet," uvedl generální ředitel Home Creditu David Bystrzycki.

Home Credit, založený v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Skupinu Home Credit plně vlastní PPF Group, která je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním majitelem PPF je Petr Kellner.

Home Credit B.V. je také od roku 2002 předním poskytovatelem spotřebitelského financování v Rusku, od roku 1999 na Slovensku, od roku 2005 v Kazachstánu, kde drží menšinový podíl, a od roku 2007 v Bělorusku. Firma podniká také v Číně a ve Vietnamu. Koncem minulého roku skupina uzavřela smlouvu, která jí umožní vstoupit na indický trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK