Americké akcie mírně oslabují, negativní vliv má Google

20.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. ledna (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování mírným poklesem, který byl reakcí na horší výsledky některých velkých amerických firem. Zklamal především Google, který nedokázal tržby a zisk zvýšit natolik, aby uspokojil akcionáře. Horší výsledky měl ale i koncern General Electric. Pokles ale pomáhají mírnit spekulace, podle nichž už má Řecko nadosah dohodu o výměně dluhopisů.

Z hlavních akciových indikátorů zůstal dopoledne v zisku Dow Jones, který ve 12:00 EST (18:00 SEČ) přidával asi 0,4 procenta na zhruba 12.675 bodů. Širší index S&P 500 nicméně 0,3 procenta ztrácel a pohyboval se v blízkosti 1311 bodů. Index Nasdaq Composite odepisoval asi 0,2 procenta na zhruba 2782 bodů.

K růstu Dow Jonesova indexu přispěly akcie IBM, které přidávaly více než čtyři procenta na 188,30 USD. Reagovaly tak na solidní výsledky, které firma zveřejnila. Naopak akcie Googlu se obchodují na trhu Nasdaq, což byl i důvod propadu tohoto trhu. Google ztrácel až deset procent a jeho akcie spadly pod 585 dolarů.

"Zatím jsme pořád ještě na začátku výsledkové sezony. Dobrou zprávou je to, že trh nereagoval na příliš pomalý start," poznamenal hlavní analytik společnosti D.A. Davidson Fred Dickson. Google a General Electric totiž nejsou jedinými podniky, jejichž výsledky zaostaly za odhady. Naopak dobře z velkých firem nejnověji dopadla společnost IBM.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK