Americké akcie dopoledne klesly, v centru pozornosti eurozóna

23.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. ledna (ČTK) - Americké akcie dopoledne mírně oslabily. V centru pozornosti investorů je vývoj kolem dluhové krize v eurozóně, zejména jednání o snížení řeckého dluhu.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index snížil o 0,4 procenta na 12.674 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 klesl o 0,3 procenta na 1311 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite oslabil o 0,5 procenta na 2773 bodů.

Eurokomisař pro měnové a hospodářské otázky Olli Rehn při příjezdu na dnešní zasedání ministrů financí eurozóny uvedl, že jednání se soukromými věřiteli o seškrtání řeckých dluhů je možno dokončit brzy, nejlépe už během tohoto týdne.

Společnost Research In Motion (RIM), která vyrábí chytré telefony BlackBerry, oslabila po zprávě o změně ve vedení podniku. Novým generálním ředitelem se stane dosavadní provozní ředitel Thorsten Heins. Investoři v poslední době volali po tom, aby RIM uvedla do svého čela "transformačního" lídra, který by oživil její produkty a resuscitoval její kdysi špičkovou image. Analytici ale pochybují, zda Heins jako dlouholetý člen managementu a pouhý "inženýr" může takovýto úkol splnit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK