Koruna dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám

24.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. ledna (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 koruna k euru proti pondělku zpevnila o haléř na 25,34 Kč/EUR. Vůči dolaru se obchodovala na pondělních 19,43 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se kurz koruny od pondělka výrazně nezměnil. "Hlavní událostí v regionu dnes bude jednání maďarské centrální banky, od kterého se čeká zvýšení sazeb o dalších 50 bodů. Pokud se tak nestane, dá se čekat tlak na forint, který by mohl mít vliv i na zbytek regionu," dodal.

Vladimír Pikora z Next Finance míní, že koruna k euru v lednu překoná úroveň 26 Kč/EUR a bude směřovat k hranici 26,30 Kč/EUR. Až ve druhé polovině roku se začne kurz zklidňovat a ve čtvrtém čtvrtletí 2012 se vrátí k současným hodnotám.

Euro se kolem 10:30 obchodovalo na 1,304 USD/EUR. Na jednu stranu přišly horší zprávy ohledně Řecka, když ministři financí Evropské unie odmítli návrh dohody se soukromými věřiteli pro příliš vysoký kupón nově vydaných dluhopisů. Euro však tato zpráva pod tlak nedostala. Na druhou stranu příjemně překvapily indexy nákupních manažerů v eurozóně, poznamenal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK