ING PF připíše výnos přes dvě pct, podobně jako před rokem

13.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. února (ČTK) - ING Penzijní fond připíše klientům za loňský rok zhodnocení přesahující dvě procenta. Za rok 2010 fond připsal účastníkům výnos 2,14 procenta. ING PF to dnes oznámil ČTK v tiskové zprávě s tím, že fond vykázal za rok 2011 neauditovaný čistý zisk 541,3 milionu korun. O rok dříve vydělal 515 milionů Kč. Ostatní penzijní fondy loňské výsledky ani očekávané výnosy zatím nezveřejnily.

"Po auditu dosažených výsledků představenstvo společnosti doporučí svému jedinému akcionáři, aby veškerý disponibilní zisk rozdělil v podobě zhodnocení mezi klienty," uvedl předseda představenstva ING PF Jiří Rusnok. Objem aktiv ve správě fondu meziročně vzrostl o 6,6 procenta na 26,7 miliardy korun. Počet klientů dosáhl na konci třetího čtvrtletí 2011 asi 413.000.

Výnosy penzijních fondů za rok 2011 budou podle odhadu analytiků zřejmě nižší než za minulý rok a ve většině případů ani nepřekročí loňskou inflaci. Vesměs se tak prý budou pohybovat pod dvěma procenty. Průměrná meziroční míra inflace za loňský rok byla 1,9 procenta.

ING Penzijní fond, který na českém trhu působil od roku 1994 pod původním názvem Průmyslový PF, je společně s pojišťovnou ING členem finanční skupiny ING Group. Ta poskytuje služby v pojišťovnictví, bankovnictví a správě aktiv. Z hlediska tržní kapitalizace je skupina ING jednou z největších finančních skupin v Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK