O2 arenu ovládnou dle plánu reorganizace věřitelé Bestsportu

17.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. února (ČTK) - Pražskou O2 arenu ovládnou věřitelé společnosti Bestsport, která halu vlastní a provozuje a která je od loňského května v úpadku. Vyplývá to z reorganizačního plánu, který dnes schválilo představenstvo Bestsportu. ČTK to dnes řekl mluvčí Bestsportu Oldřich Babický. Věřitelé, z nichž největšími jsou skupiny PPF a KKCG miliardářů Petra Kellnera a Karla Komárka, mají pro předložení plánu soudem stanovený termín do dneška.

Podstatou plánu je přesunutí celého podniku včetně budovy do nově vytvořené společnosti Bestsport Arena. V této firmě se navýší základní jmění a akcie budou přiděleny v první řadě zajištěnému věřiteli, tedy správci dluhopisů The Bank of New York Mellon, a také ostatním nezajištěným věřitelům, poměrně k výši pohledávek.

Druhá nově vzniklá společnost Bestsport Services ponese břemena původního podniku. I v této firmě získají poměrně svým pohledávkám nezajištění věřitelé podíly. Tato společnost zatím formálně nic nevlastní, ale díky mechanismu, kdy se majitelé dluhopisů uspokojí na majetku Bestsportu, vznikne této společnosti pohledávka za Sazkou, při očekávaném výnosu konkurzu Sazky až několik stovek milionů korun. Ty si "noví akcionáři" v rámci zániku této firmy také rozdělí, popsala plán dnešní Mladá fronta Dnes.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK