Americké akcie zastavily růst, čekají na podrobnosti k Řecku

17.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. února (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování bez výraznějších změn a hlavní indexy oscilovaly v blízkosti předchozího závěru. Investoři čekali na podrobnosti k Řecku, které se podle zdrojů už s věřiteli v zásadě dohodlo na výměně dluhopisů. Ta by mohla začít příští týden.

Ve 12:00 EST (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 12.930 bodů a proti předchozímu závěru vykazoval růst asi o 0,2 procenta. Naopak širší index S&P 500 přidával méně než 0,1 procenta a byl těsně pod hranicí 1359 bodů.

Nejhůře si vedl index Nasdaq Composite, který asi 0,4 procenta ztrácel a pohyboval se kolem 2948 bodů. Právě tento index ale v minulých dnech nejvíce zpevnil a nyní testuje nejvyšší hodnoty za posledních 12 let. Tedy od splasknutí takzvané bubliny internetových akcií.

"Dnešek je ve znamení čekání na to, co se stane," řekl podle agentury AP Sanjeev Bhojraj z obchodní školy Johnson v Cornellu. "Nikdo neví, kterým směrem se teď vydat, každý jen doufá, že mu nové zprávy pomohou, jak se má rozhodnout," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK