ÚOHS: Spálené Poříčí má zaplatit pokutu 100 tisíc

20.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 20. února (ČTK) - Spálené Poříčí na Plzeňsku dostalo od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 100 tisíc korun za chyby v tendru na úpravy školních budov. Pokuta je pravomocná. Město mělo původně zaplatit 150 tisíc. Po odvolání ale sankci snížil předseda ÚOHS Petr Rafaj, zjistila ČTK z webu úřadu.

Spálené Poříčí zakázku vypsalo v roce 2008 a rozdělilo ji na dvě části. Jedna řešila výměnu oken a parapetů, druhá nové vytápění, vzduchotechniku a zateplení stěn a stropů. V tendrech vyhrály společnosti Dřevoprogres a Silba - Elstav.

Podle závěrů antimonopolního úřadu ale ani jedna z vybraných firem nesplnila kvalifikaci v požadovaném rozsahu, což mělo vliv na výběr nejvhodnější nabídky.

Proti závěrům ÚOHS se jedna z firem odvolala. Rozklad podalo i město. Spálené Poříčí dosáhlo pouze snížení pokuty. "Byť byla výše uložené pokuty stanovena v dolní polovině její maximální možné výše, vzhledem k okolnostem případu jsem ji posoudil jako nepřiměřeně vysokou," uvedl v aktuálním rozhodnutí Rafaj.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK