Skupina EP Energy má novou strukturu i klíčové manažery

20.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. února (ČTK) - Energetická skupina EP Energy ustavila novou organizační strukturu. Novou pozici generálního ředitele obsadil Jan Špringl (33). Finančním ředitelem je Marek Janča. Oznámila to dnes firma. EP Energy je součástí Energetického a průmyslového holdingu (EPH).

"Jedná se o završení přechodu od původního holdingově-investičního uspořádání na standardní korporátní strukturu," uvedl předseda představenstva EP Energy Daniel Křetínský.

V rámci ustavení nové organizační struktury byli jmenováni také ředitelé jednotlivých segmentově zaměřených divizí EP Energy. Ředitelem divize Těžba uhlí se stal Joachim Geisler, šéfem divize Teplo a elektřina byl jmenován Tomáš David, v čele divize Obnovitelné zdroje i divize Obchod a dodávka energií stojí František Čupr, divizi Obchod s uhlím a logistika vede Tomáš Novotný.

Podnikání EP Energy zahrnuje řetězec činností od těžby paliva až po dodávku elektřiny a plynu koncovým zákazníkům. Firma je největším dodavatelem tepla v Česku a druhým největším domácím výrobcem elektřiny. V Německu EP Energy provozuje společnost Mibrag, která těží hnědé uhlí.

"Naším výhledovým cílem je posilovat pozice v českém teplárenství a současně zajistit udržitelnou budoucnost společnosti Mibrag formou dovršení její vertikální integrace a tedy i dosažení významnějších pozic ve výrobě elektřiny," sdělil finanční šéf firmy Špringl.

V EPH kontroluje 40 procent akcií skupina PPF, stejný balík drží skupina J&T, Křetínský má 20procentní podíl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK